// İCRA TAKİP SİSTEMİ
Çakır Hukuk Bürosu tekstil, otomotiv, makine, lojistik, savunma sanayi, gıda vb. sektörlerde faaliyet gösteren ve hukuki müşavirliğini yaptığı müvekkil şirketlerin ticari faaliyetlerinden kaynaklanan yüksek tutarlı çek, bono ve faturaya dayalı icra takiplerini sürdürmektedir. Bu müvekkillerin yanı sıra alışveriş merkezi (AVM) iş modeliyle faaliyet gösteren çok sayıda şirketin de tüketici sıfatını haiz müşterileri ile aralarındaki bonolardan kaynaklı, görece daha düşük tutarlı ancak çok sayıda icra dosyalarının toplu takibi yapılmaktadır.
Çakır Hukuk Bürosu, müvekkillerinin icra dosyalarının takibini yıllar içinde edindiği tecrübelerin sonucu geliştirdiği bir sistem içerisinde; yazışma birimi, arama birimi, haciz birimi ve bunların her birinden sorumlu avukatlardan oluşan ekibi ile yürütmektedir.
Çakır Hukuk Bürosu bünyesinde, borçların tahsilatına yardımcı kaynakları sağlayan teknolojik altyapı kurulmuş ve bu altyapıyı en etkili ve verimli şekilde kullanacak süreçler oluşturulmuştur. İcra işlemlerine ilişkin tüm işlemler özel bir programda tüm ayrıntılarıyla sıralanmakta, böylece bütün işlemler zamanında, hızlı ve eksiksiz bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca Mernis – SGK – Araç – Tapu ve Alacaklı Olunan Dosya sorguları İcra Birimi personeli tarafından kısa aralıklarla ve düzenli olarak BUYAPAR programı ile gerçekleştirilmektedir.
Özellikle tahsilatın güç göründüğü dosyalarda, alacağın tahsili amacıyla açılan İzale-i Şuyu (ortaklığın giderilmesi) ve tasarrufun iptali davaları yine icra ekibimiz tarafından takip edilmektedir. Böylece dosyaların tahsil edilmesi noktasında hiçbir dosya işlemsiz ve atıl bırakılmamaktadır.
Borçlularla iletişim halindeki İcra Birimi personeli dosyalarda tahsilat odaklı çalışırken, borçlularla iletişimlerinde aynı zamanda müvekkili temsil ettiğinin bilinciyle hareket etmektedir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun getirdiği sorumluluklar da göz önünde bulundurulduğunda bu hususlara ayrıca özen gösterilmektedir.